Smussa: la música com a part indivisible de la vida

Hui vos presentem un grup procedent de Vinalesa, que aposta per un rock alegre i que té com a finalitat fer gaudir l’espectador

Smussa és un grup de Vinalesa (l’Horta Nord) que està compost per músics procedents d’altres formacions. A finals de l’any 2017, José Luis Belda (bateria), Pau Ros (guitarrista), David Borredà (guitarrista) i Víctor Delgado (vocalista i baixista) decidiren crear Smussa, un projecte de música en valencià on volien apostar per un rock més atípic, més alegre i sempre escrit i cantat en la llengua que havien parlat des de xicotets.

El gènere més pertanyent per a adscriure als de Vinalesa és clarament el rock. La melodia a càrrec de les guitarres, l’acompanyament clàssic del baix i el tempo de la bateria ens transporten als sons típics. No obstant això, l’estil no és ben bé definible. «Podríem dir que és una barreja de molts estils musicals», declara Víctor, cantant del grup. La definició del també baixista del grup s’aproxima molt a l’experiència musical que suposa escoltar Smussa.

En maig d’aquest any van publicar «A 100 metres del cel», primer EP del grup. En aquest es poden apreciar ja clarament els diferents estils musicals dels quals parlava Víctor. A «A dalt», s’introdueix una modificació a la veu principal i amb un acompanyament rítmic que dota a la cançó d’un gran dinamisme. «És de dia», en canvi, és la definició perfecta d’aquest rock alegre, que fa que no pugues parar de sentir-la en tot moment. Per últim, «Lladre dels vents» suposa de les seues versions més aproximades al rock dur, amb un notable canvi en la tonalitat.

La música com a part indivisible de la vida

El grup té clar quin és el seu objectiu principal: passar-s’ho bé i gaudir de l’escenari, seguir tocant i seguir gravant, independentment de si hi ha més concerts o menys. «Tenim un estil de vida on tant la música com els assajos formen part indivisible d’aquesta», confessa Víctor.

L’altra finalitat que tenen com a banda és la de fer gaudir als espectadors dels seus concerts. «En ser una mescla d’estils, tenim un repertori molt variat, que fa que almenys una de les nostres cançons o interpretacions coincidisquen amb els gustos de cadascú que ve a veure’ns. Rock suau, alegre, balades o sons tradicionals, toquem de tot», asseguren els de Vinalesa.

El darrer 5 de novembre presentaren el seu disc a Vinalesa, en un concert tancat. La pròxima vegada que es podrà gaudir de Smussa en directe serà el 4 de desembre, en un concert acústic que se celebrarà a l’Ateneu de Moncada en solidaritat amb els afectats per l’erupció volcànica de La Palma.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s