L’Ajuntament de Montanejos cancel·la el concert de Tito Pontet per cantar en valencià

El consistori al·lega que la presència de grups d’extrema dreta al poble podia causar conflictes

L’Ajuntament de Montanejos va decidir, el darrer 11 de novembre, cancel·lar el concert de Tito Pontet, en assabentar-se l’alcalde de què el grup cantava en valencià. Segons el consistori, els caps de setmana es produeix una concentració habitual d’individus d’extrema dreta i volien evitar possibles aldarulls, una justificació naïf que no ha acontentat ningú.

Aquestes han sigut les declaracions del grup valencià en un comunicat publicat a les xarxes socials:

«L’Ajuntament de Montanejos ens havia contractat per tocar al seu poble el dia 27 de novembre amb motiu del Dia internacional contra les violències masclistes. Havíem tancat el concert en setembre, l’Ajuntament ja tenia el cartell fet i penjat a les xarxes i nosaltres ja havíem comptat amb totes les persones que fan possible un concert de Tito.

Però, ahir, 11 de novembre, se’ns va comunicar que l’alcalde havia decidit cancel·lar el nostre concert perquè havia sabut que cantem en valencià. L’explicació que vam rebre va ser que, els caps de setmana, pel poble apareixen individus d’extrema dreta i volien evitar possibles aldarulls.

Nosaltres no dubtem de què són capaços estos individus, però trobem molt greu que, des de les institucions, se’ls cedisca l’espai per por, que un ajuntament els done poder sobre les seues decisions. No podem deixar de pensar que les que fem un pas enrere som nosaltres i la llengua. Que les manifestacions antifeixistes o en defensa de la nostra llengua i cultura estan hipervigilades per la policia, però després no hi ha recursos per a controlar uns possibles aldarulls en un concert. Nosaltres continuarem cantant i parlant en valencià i esperem que, en el futur, les institucions que es troben en una situació com esta no cedisquen espais a l’extrema dreta violenta. Si deixem de fer les coses per por i si poden dir-nos com hem de parlar, han tornat a guanyar. Contra el feixisme, ni un pas enrere!», manifestava el grup procedent d’Alcoi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s