La Plaça de Bous s’ompli d’emoció amb el concert ‘Horitzó País Valencià’

La festa, organitzada per ACPV, ha comptat amb l’actuació de Josep Nadal i Àlex Seguí, La Fúmiga, Esther o Colomet.

Un concert multitudinari, «Horitzó País Valencià», ha tornat a omplir de cultura i activisme la plaça de Bous de València amb motiu del 25 d’Abril. L’esdeveniment, ha estat organitzat per Acció Cultural del País Valencià  i produït per Pro21 Cultural, amb la col·laboració d’Escola Valenciana, Comissió 30 Anys amb Guillem, Comissió Ciutat-Port, Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià i la PAH.

El concert va comptar amb les actuacions de Marala, Jazzwoman, Colomet, El Cor Dona Veu, La Fúmiga, Maluks, El Diluvi, Esther, i l’actuació excepcional dels cantants de La Gossa Sorda, Josep Nadal i Àlex Seguí, fent sonar les cançons del mític grup.

La nit va començar amb l’actuació de Maluks, que va posar el ritme a la nit amb la seva música electrònica i cumbia, creant un ambient festiu que va animar a tot el públic assistent. A continuació, va arribar el torn del parlament de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, que va recordar als assistents la importància de mantenir viva la memòria del passat per construir un futur més just i lliure. Tot seguit, hi van actuar El Diluvi; el Cor de Dona, amb Elia Casanova, i Jazzwoman.

Després, representants de les entitats de la Comissió 30 anys amb Guillem van acompanyar Guillem Agulló, Carmina Salvador, i Betlem i Carmina Agulló Salvador i el crit de «Guillem Agulló, ni oblit ni perdó» va retronar al recinte.  

La Nova Muixeranga d’Algemesí, que va fer una demostració del seu treball, va donar pas a Marala, el trio format per Sandra Monfort, Selma Bruna i Clara Fiol.  Seguidament, Esther va cantar un parell de temes abans que Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural, fera el parlament com a amfitriona de l’acte, i que Colomet mostrara la seua proposta de pop urbà.

Finalment, La Fúmiga, va fer ballar tots els assistents amb la seua música i, després, va acompanyar Josep Nadal i Àlex Seguí, que van fer reviure les cançons de La Gossa Sorda. En resum, el concert “Horitzó País Valencià” va esdevindre una nit de música i compromís social, que va mostrar la importància d’aquesta com a eina per a la reivindicació i la lluita per un futur millor.

A continuació, vos deixem el vídeo que ha preparat Pro21 Cultural per a resumir l’acte:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s