Ja saps a quin aniràs?

L’estiu és per a gaudir dels festivals en la nostra llengua

Imatge del Pirata Beach Festival celebrat a Gandia.

Els festivals de música que defensen la llengua valenciana són una part fonamental de la nostra cultura i identitat. Aquests esdeveniments no només ofereixen una plataforma per a la música i l’expressió artística, sinó que també serveixen com a defensors i difusors de la nostra llengua i la nostra herència cultural. En la calor de l’estiu, quan les nits s’allarguen i l’energia és vibrant, els festivals són una oportunitat perfecta per gaudir de la festa, connectar-nos amb les nostres arrels i celebrar la riquesa de la nostra llengua i tradicions.

Assistir a un dels molts festivals que es celebren al País valencià en estiu és un acte de suport a la nostra cultura i a aquells artistes i grups que treballen per preservar-la i promoure-la. Els festivals on la música en valencià durant l’estiu és protagonista són més que simples esdeveniments recreatius. Són una manifestació de la nostra identitat i una oportunitat per aprofundir en la nostra relació amb la llengua i la cultura valencianes. Però… saps quins festivals es celebren? Et deixem un recull dels més interessants:

Feslloc (Castelló)

El festival transformador del País Valencià. Piscina, pinada, tornejos, fer poble i gaudir de la millor música en la nostra llengua.

Pirata Beach Festival (Gandia)

Un dels festivals amb millor cartell del País Valencià amb grups de tot tipus arribats de totes les parts de l’Estat espanyol. Si te van els grans festivals, amb grans grups, el Pirata és el teu festival.

Aplec dels Ports (Sorita i Palanques)

El festival de la comarca de Els Ports, una de les comarques rurals amb més encant i més propostes cuturals, amb turisme 100 % valencià. Guadeix de la 45a edició que busca continuar construint a una comarca única.

Aplec del Penyagolosa (Vistabella del Maestrat)

Un dels festivals més encantadors del País Valencià. En plena natura, un festival 100 % de kilòmetre 0, amb música de proximitat en un dels entorns més imponents de la nostra terra.


Festival d’Alger (Otos)

Parlem d’un festival diferent, amb espectacles de xicotet format adaptats a espais no convencionals. Espectacles interdisciplinaris, aposta per creadores emergents, actuacions que ens aporten una visió actual i diferent del món de les arts escèniques i, com no, molta música que vos farà connectar amb la terra.

Deixa un comentari