Mans de destral i els oratges canviants

El seu estil és tan canviant com els oratges, transita per tots els horitzons musicals i es pot comparar amb un capvespre en flames o amb una tempesta inesperada.

MANS DE DESTRAL DURANT UN CONCERT A LA SALA LALA (Foto de Daniel García-Sala)

Mans de destral és un grup integrat per sis artistes o, com a ells els agrada dir, oratges canviants: Marina Ciclogènesi Explosiva Porta i Manel Mans de Destral Villar a les veus. Nicolau Ponentà Manzano i José Miguel Frescoreta Villar a les guitarres. Per últim, Carme Pluja d’estiu Laguarda al baix i Enric Migjorn Díaz a la bateria.

La trajectòria de Mans de Destral és relativament curta. El grup, procedent del Camp de Túria, va néixer el 28 de febrer del 2019. Tot va començar amb un disc fet des de l’exili interior i geogràfic, i les nominacions a artista revelació, millor disc i el premi Ovidi a la millor lletra, el van convertir en allò que són en l’actualitat. El disc en qüestió és el que dona nom al títol d’aquest article: Mans de Destral & els oratges canviants. L’àlbum compta amb huit cançons, que es poden escoltar al seu canal de Youtube, les quals estan totes escrites en valencià, menys una en anglés.

A les lletres de les cançons es poden trobar arrels i terra, nàufrags espacials, novel·les russes i esperits que habiten la frontera entre dos mons i que apareixen just quan el sol s’esvaeix i titil·len els fanals. «Som crítica, ràbia tranquil·la, literatura i, sobretot, paisatges sonors», declaren els integrants del grup.

Mans de Destral assegura no tindre cap referent clar, però, al mateix temps, tindre’ls tots. I no sols del món de la música, sinó també de la literatura o del teatre, ja que als seus concerts també conten històries i reciten poemes musicals.

Aquest últim any han participat en la creació de dues cançons per al macroprojecte del 50 aniversari d’Acció Cultural del País Valencià, que seran interpretades per Miquel Gil. També han actuat a València, a Llíria, a Favara i, aquest dissabte, els podrem gaudir a Consolat de Mar. Per últim i com a curiositat, mencionar que en tots els concerts de Mans de Destral, part de les cançons, les més guitarreres, les canten amb megàfon. Tot un espectacle musical cada vegada que es reuneixen i tota una mescla d’estils que, de ben segur, no deixaran indiferent l’espectador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s